Als arts werk ik al jaren in de gezondheidszorg in verschillende disciplines. In 2011 en 2012 was dat in het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness in Nijmegen, een nationaal expertise centrum voor de ontwikkeling van mindfulness. Hier deed ik intakes en medicatiebegeleiding en gaf ik mindfulnesstrainingen aan mensen met diverse gezondheidsklachten.

Visie

Al tijdens mijn studie was ik geïnteresseerd in wat het voor mensen betekent om ziek of gezond te zijn. Ik leerde dat het bij ziekte niet alleen gaat om symptomen of behandeling, maar ook om de manier waarop we met uitdagingen kunnen omgaan.

Hoe blijf je aan het stuur, ook al gebeuren er dingen die je leven veranderen. Mooie, minder mooie. of soms ronduit vreselijke dingen.
Wat maakt dat sommige mensen ten onder gaan in wat hen overkomt, en anderen staande blijven of er zelfs sterker door worden.

Ik heb in de loop der jaren gemerkt dat aandacht en autonomie daarbij essentieel zijn. En dat je die kwaliteiten kunt trainen.

Missie

Dus wat is er dan mooier om mensen terzijde te staan bij het trainen daarvan?!

Mindfulness is een prachtige manier om deze autonomie en kwaliteit van leven te laten groeien. Ik heb dat zelf ervaren, volop gezien bij deelnemers aan een training, en wil die ervaringen graag delen. Mindfulness kan iedereen nieuwe perspectieven geven voor de wijze waarop we omgaan met alle prachtige en moeilijke aspecten van het leven.
Het geeft ons de mogelijkheid onze eigenheid te behouden. Zelfs bij stress, vermoeidheid of ziekte.

Medische meerwaarde

Wanneer sprake is van ziekte of kwetsbaarheid in de gezondheid kan ik mijn ervaring en vaardigheden als arts inzetten als extra ondersteuning. Indien gewenst is er direct overleg met huisarts of specialist.

In geval van een medische indicatie voor mindfulness werk ik met korte lijnen van directe verwijzing. Zo blijft het behandeltraject transparant en op één lijn met de lopende behandeling.
Inhoudelijk baseer ik mij op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en kennis over de training, in nauw contact met de diverse expertise-centra op het gebied van Mindfulness.